top of page
DSC_3607_edited.jpg

Moja zgodba

 

Moje ime je Petra.

Že odkar pomnim, sem se spraševala o smislu življenja. Ne najdem se v površinski komunikaciji. Moje srce je polno, ko pride do globljih tematik, ki se pritičejo odnosa do sebe in drugih, komunikacije in nasploh osebne in duhovne rasti. 

Moja notranja strast je poglabljanje zavedanja, izražanje življenja v sebi ter srčen doprinos ljudem. Na poti odkrivanja same sebe in življenja sem spoznala, da imamo ljudje neskončno neomejenih potencialov, ki jih pogosto ne zmoremo prepoznati, kaj šele živeti. Te draguljčki so zaradi naših preteklih izkušenj, čustvenih blokad in vzorcev/prepričanj skriti globoko v nas. Življenje doživljam prekratko, da bi bili le njegovi opazovalci. Na nas je, da te draguljčke odkrijemo in jih v vsem svojem sijaju tudi zaživimo. Menim, da lahko vsak doseže spremembne, če si jih res srčno želi.

Vsakega posameznika doživljam kot svoj unikaten svet, zato je moj pristop do ljudi individualen, moja obravnava pa celostna in pristna. Verjamem, da je naše bitje večplastno, sestavljeno iz fizičnega, čustvenega, mentalnega in duhovnega aspekta, zato pri svojem delu posvečam pozornost vsem dimenzijam. Človeka dojemam celostno, kot skupek vplivov vzgoje, dediščine preteklih generacij, prepričanj formiranih v okolju, kjer živimo, ... predvsem pa neomejenih potencialov, kvalitet, ki nas vodijo v življenju. Pri svojem delu na prvo mesto postavljam odnos, človeškost, pristnost, sočutje. 

V zadnjih nekaj letih sem ogromno časa namenila raziskovanju same sebe. Terapijo, ki jo izvajam, še vedno izkušam tudi kot stranka. S pomočjo študija, terapij in individualnega dela, poglabljam svoje zavedanje o sebi, preoblikujem različna področja svojega življenja, spuščam stare vzorce, ki mi ne služijo več, vedno bolj pristno, avtentično izražam svoje potenciale. Na poti sem se srečala s kar nekaj konkretnimi izzivi. Seveda se moja pot nadaljuje, lahko pa rečem, da po njej stopam vedno bolj polna, pristna, lahkotna, svobodna in radostna.

 Verjamem, da profesionalne reference, akademski dosežki ipd. niso tisto, kar naredijo posameznika, strokovnjaka, terapevta dobrega, vendar bi morda vseeno predala nekaj informacij o svoji poti izobraževanja in pridobivanja izkušenj. Po osnovni izobrazbi sem sicer magistrica profesorica poučevanja na razredni stopnji, vendar sem svoje znanje in izkušnje nadgradila na Akademiji za transpersonalno kognitivno terapijo. Le ta poteka v okviru Inštituta Transpersonalne Psihologije v Sloveniji. Pridobila sem naziv TCT® terapevtke, trenutno sem terapevtka pod supervizijo. Akademija mi je omogočala osebno in duhovno rast in me obogatila za znanja ter veščine za nudenje svetovalno-psihološke pomoči sočloveku. Sem tudi Reiki mojstrica in praktikantka nenasilne komunikacije po dr. M. Rosenbergu, predvsem pa sem učenka v šoli življenja.

Dragocene izkušnje sem pridobivala na centru ter na zavodu, kjer sem delala z otroki z avtizmom, s čustveno-vedenjskimi težavami in motnjami v duševnem razvoju. Poleg tega pa tudi v Društvu SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja, v OŠ z nižjim izobrazbenim standardom v Španiji, v poletni šoli v Gambiji, in na treh slovenskih osnovnih šolah. Poseben stik sem navezala tudi z otroki z učnimi težavami in njihovimi starši. 

Otroci so moji življenjski učitelji. Stik z njimi me izpopolnjuje.

​Prosti čas najraje preživljam v naravi. Sem radovedna, rada raziskujem nove kotičke sveta in pridobivam dragocena znanja za življenje. Uživam v majhnih stvareh. Svoje življenje in kreativnost izražam tudi preko plesa, boksa, ročnih kreacij in meditacij.

​Izvajam:

  • psihoterapije (terapije TCT®)

  • individualne terapevtsko obarvane urice za otroke

  • skupinske ustvarjalnice za otroke

  • individualna svetovanja za odrasle

  • podporna skupinska srečanja

  • Reiki tečaje ter

  • Reiki tretmaje.  

​Če si pripravljen/pripravljena vzeti moč za svoje življenje v svoje roke in zaživeti bolj pristno, svobodno, mirno življenje, vabljen/a k nadaljnjemu brskanju. :) 

bottom of page