top of page
massage-6520411_960_720.webp

Reiki tretma

Na poti odkrivanja sebe sem se spoznala z mnogo tehnikami, med drugim tudi s tehniko Reiki. Mojstrsko stopnjo Usui Reiki sem opravila v letu 2020. Reiki me podpira predvsem na poti osebnega pa tudi duhovnega razvoja. Z njim si pomagam zdraviti fizične simptome, predvsem pa mi omogoča enostavno vzpostavljanje stika s seboj, s svojimi notranjimi potenciali. Podpira me pri prepoznavanju čustvenih in mentalnih blokad ter dviguje zavedanje.

 


Kaj je Reiki?
Reiki je razvil japonski budist Mikao Usui in v prevodu pomeni »univerzalna življenjska energija«. Preprosteje bi lahko temu rekli univerzalna sila, ki je prisotna v vsem.


 

Kako deluje? 

Reiki deluje tako, da nežno pritiska na naše notranje omejitve, da lahko vzpostavi ravnovesje. Sama si predstavljam, da pri tem te notranje ovire (fizične bolečine, nakopičene občutke, vzorce, prepričanja ipd.) stre na tisoče majhnih, mikro koščkov, da jih lahko nato izpodrine, izloči in naredi prostor za novo. S pomočjo tehnike Reiki lahko pomagamo ponovno vzpostaviti porušeno ravnovesje. Lastnost Reikija je, da kot energija išče optimalno ravnovesje in pri tem telesa čisti vsega, kar ima nizko vibracijo in mu škoduje (potlačena čustva, energijske blokade, toksini ipd.). Boljši pretok življenjske energije nam pomaga pri obnovi in dvigu imunskega sistema, deluje blagodejno na naše splošno počutje, z njim lažje prepoznamo svoje resnične potrebe in naredimo spremembe, ki si jih želimo.


Z orodjem Reiki vsak napreduje na svoj način, v svojem ritmu ter se sam zavestno odloča za lastno pot in napredek.
Reikist je samo kanal oz. prevodnik te življenjske energije, ki zvišuje vibracije in omogoči, da lahko v naše telo steče več energije, kot bi jo sicer sprejeli sami.

Kakšni so učinki Reiki tretmaja? 

  • umirjanje, sproščanje napetosti,

  • lajšanje telesnih neprijetnosti, bolečin, 

  • celostno zdravljenje telesa,
  • podpora pri čiščenju čustvenih blokad (strah, žalost, jeza, sram, krivda ...), 
  • podpora pri preseganju mentalnih omejitev (vzorcev, prepričanj),
  • spodbujanje naravnih obrambnih sposobnosti telesa,
  • izboljšanje imunskega sistema,
  • podpora pri duhovnem razvoju ipd.
     


Kako poteka reiki tretma?
Pred samim tretmajem odgovorim na morebitna vprašanja. S stranko se pogovoriva o namenu, želji, s katero je prišla na tretma. Skupaj nato oblikujeva pozitivno in jasno namero. Med tretmajem stranka leži ali sedi ter se prepusti energiji, ki teče skozi roke terapevta. Prenos energije poteka z usmerjanjem energije skozi odprte dlani z dotikom ali z razdalje, deluje pa lahko tudi na daljavo. Število tretmajev je odvisno od strankinih osebnih ciljev.

Kje in koliko časa poteka? 

Terapija poteka v živo v Kresnicah pri Litiji ali pa na daljavo. Traja 45 minut oziroma po dogovoru. 

Reiki tečaji 

Tehniko sem pričela izvajati ljudem, ki so mi najbolj dragoceni, danes pa tretmaje izvajam tudi širše. Sodelujem tudi z Anito Gomezel - Reiki tečaji. V sodelovanju izvajam Reiki tečaje po celotni Sloveniji ter Reiki srečanja v Ljubljani.

Za več informacij, vas vabim, da mi napišete sporočilo na petra.kos15@gmail.com ali pokličete na telefonsko številko 040264907. 
 

bottom of page